O klubu

You are here:

KRGZ

Klub ritmičke gimnastike Zagreb je nakon 15 godina svog postojanja izrastao u renomirani klub ritmičke gimnastike.

Zahvaljujući upornosti i marljivosti svojih trenerica postao je prepoznatljiv i cijenjen ne samo na domaćoj nego i na međunarodnoj sportskoj razini.

Nastao je 2001. godine izdvajanjem iz KRG Leda tada aktivnih gimnastičarki i dijela trenera (gđe Aide Dedić, gđe Tihane Milas Bezjak i gđe Oksane Kijanica Begović, koje kao trenerice i međunarodne sutkinje u Klubu rade i danas).

Iste godine Klub je i službeno registriran, nakon čega su uslijedile prijave u članstvo Hrvatskog gimnastičkog saveza (HGS) i Zagrebačkog gimnastičkog saveza (ZGS).

Za razliku od uobičajene prakse u ritmičkoj gimnastici, Uprava kluba inzistira na masovnosti. Takva vizija omogućila je prisutnost ritmičke gimnastike na više lokacija u gradu. Rasprostranjenošću lokacija Klub je uspio okupiti više od 200 vježbačica, čime je postao klub sa najbrojnijim članstvom u Hrvatskoj.

U cilju razvoja sporta, kao i u želji da se vježbanje ritmičke gimnastike učini što atraktivnijim, KRG Zagreb aktivno radi na izgradnji natjecateljske tradicije. Klub iz rekreativnog programa selekcionira djevojčice u natjecateljske programe i to:

  • C program grupnih vježbi (školski program);
  • individualni B (nacionalni) program za koji svaka država propisuje vlastite propozicije i
  • A (međunarodni) program za koji vrijede internacionalne norme prema propozicijama FIG-a (Federation Internationale de Gymnastique) u kojima su vježbačice podijeljene u starosne kategorije: mini (samo u B programu), mlađe kadetkinje, kadetkinje, juniorke i seniorke.

Uz pomoć, ponajviše roditelja i sponzora, Klub omogućuje različite aktivnosti za natjecateljice i ostale članice Kluba, od odlazaka na međunarodna natjecanja različitih nivoa unutar i izvan države, na već tradicionalne proljetne i ljetne sportske pripreme, nastupa po raznim sportskim priredbama do organizacije i održavanja vlastitog međunarodnog Božićnog turnira.

Potvrda kvalitete rada Kluba su i činjenice da u natjecateljskom A i B programu aktivno trenira i natječe skoro 30 djevojčica i djevojaka (poneke od samog ili gotovo samog osnutka Kluba), te da je u redovima Hrvatske reprezentacije ritmičke gimnastike sve više vježbačica iz KRG-a Zagreb kako u individualnom tako i u programu grupnih vježbi.

[email protected]