Rekreacija

You are here:

OSNOVNO O REKREACIJI

U okviru rekreativnog programa okupljeno je oko 200 djevojčica i djevojaka, uglavnom polaznica osnovnih škola.

zavrsno-klupsko-fotografija

Članice Kluba u svečanom defileu na završnom klupskom predstavljanju 11.6.2011.

Vježbanje je organizirano u osnovnoškolskim dvoranama, najčešće dva puta tjedno po jedan sat. Prije nastupa, koji se organiziraju dva do tri puta godišnje, treninzi se intenziviraju.

rekreacijaZagrijavanje natjecateljica rekreativnog programa svih klubova na preglednom natjecanju Zagrebačkih OŠ.

Klub ritmičke gimnastike Zagreb iz redova rekreativnih gimnastičarki animira djevojčice za priključenje natjecateljskom timu. U ovom trenutku klub broji tridesetak natjecateljica, podijeljenih u pet kategorija (mini, mlađe kadetkinje, kadetkinje, juniorke i seniorke) te dva programa (B, A).

Iako je priključenje natjecateljskom B i A programu za djevojčice i djevojke velika čast, iziskuje izuzetan svakodnevni napor zbog kojeg se u određenoj razvojnoj fazi djevojčica pretpuberteta ili puberteta nažalost i odustaje od ovog sporta.

Za Klub je također bitno postojanje i rad rekreativih grupa ne samo radi mogućnosti odabira djece u A i B program, nego i radi stalnog širenja broja simpatizera i zaljubljenika u ritmičku gimnastku koja, nažalost, nakon toliko godina još uvijek spada u male sportove.

Rekreativnim bavljenjem ritmičkom gimnastikom, medicinski je podržano i potkrijepljeno već u nekoliko navrata – osim poboljšanim,ljepšim i zdravijim držanjem tijela, rezultira i sigurnošću samopredstavljanja pred drugim ljudima, navikom bavljenja sportom i općenito kretanjem, poboljšanom motorikom i otvorenijom verbalnom komunikacijom.

Informacije i kontakt:

  • tajnica i trenerica Aida Dedić, na broj: 098 789 827,
  • trenerica Oksana Kijanica Begović, na broj: 098 432 692,
  • trenerica Tihana Milas Bezjak, na broj : 098 923 8834,
  • na e-mail: [email protected]