Pitanja i odgovori

Najčešća pitanja i odgovori

PITANJE:

Što je to ritmička gimnastika?

ODGOVOR:

Ritmička gimnastika je pojedinačni ili timski sport podijeljen po kategorijama.U ritmičkoj gimnastici ima 5 kategorija. To su: mini, mlađe kadetkinje, kadetkinje, juniorke i seniorke. Vježba se s rekvizitima (vijača, lopta, obruč, traka, čunjevi) i to uz glazbu. Natjecanja su podjeljena u A, B, i C programe. A i B programi su pojedinačne, a C grupne vježbe. Ritmička je gimnastika je sport koji zahtjeva i obuhvaća mnogo fleksibilnosti, baletnih i plesnih elemenata.

PITANJE:

Koja je dob najbolja za upis djevojčica na ritmičku gimnastiku?

ODGOVOR:

Ritmičkom gimnastikom djevojčice mogu započeti u ranoj dobi. Treninzima mogu pristupiti već sa 4,5 godine, ali naravno to ipak ovisi o svakoj djevojčici posebno, naime ovisi o samostalnosti djeteta, o koncentraciji i mogućnosti praćenja jednog takvog programa koji traje cca 45 min! Idealna dob za početak treniranja ritmičke gimnastike je između 5. i 7. godine. Naravno u program rekreativnog, odnosno školskog programa mogu se uključiti i djevojčice starije od 7 godina, odnosno do završetka osnovne škole.

PITANJE:

Koja je oprema potrebna djevojčici za trening ritmičke gimnastike?

ODGOVOR:

Na trening ritmičke gimnastike djevojčice trebaju obući dres ili usku majicu, te tajice ili uske kratke hlačice do koljena, a na noge čarapice (naknadno se kupuju posebne šlape za ritmičku gimnastiku – polovnike). Bitno je da je odjeća uska kako bi trenerice vidjele da li dijete pravilno drži i pokreće tijelo.

Frizura treba biti izrazito uredna kako ne bi smetala pri vježbanju (dugačka kosa čvrsto svezana u rep, učvršćena špangicama).

Informacije se mogu dobiti putem

  • e-mail: [email protected]
  • tajnice i tajnice Aide Dedić na broj: 098 789827,
  • trenerice Oksana Kijanica Begović na broj: 098 432692,
  • trenerice Tihane Milas Bezjak na broj: 098 923 8834